Ünlü oyuncu Müfit Can Saçıntı'nın annesi hayatını kaybetti
Ünlü yönetmen ve oyuncu Müfit Can Saçıntı'nın annesi Güzide Saçıntı hayatını kaybetti. Başarılı oyuncunun annesi bir süredir yoğun bakımda tedavi görüyordu.
Mandıra Filozofu ve Yaşamak Güzel Şey filmleriyle adını geniş bir kitleye duyuran başarılı yönetmen ve oyuncu Müfit Can Saçıntı, anne acısıyla sarsıldı.
BUGÜN DEFNEDİLECEK
Saçıntı'nın annesi Güzide Saçıntı, uzun süredir tedavi gördüğü hastanenin yoğun bakım servisinde yaşamını yitirdi. Ailenin yaptığı açıklamada, Saçıntı'nın cenazesinin bugün ikindi namazını müteakiben Kartal Cemevinde düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği belirtildi.
MÜFİT CAN SAÇINTI KİMDİR?
Müfit Can Saçıntı 1968'de Çorum'da dünyaya geldi. Astsubay olan babasının görevleri nedeniyle ilkokulu 7 ayrı okulda, ortaokulu Doğubeyazıt'ta, liseyi Kartal'da bitirdi. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin Basın Yayın Yüksek okulunu son sınıfta TRT'de çalışmaya başlayınca terk etti. Öğrenciliği sırasında "Yarın", "Genç İnsan", "Otomobil", "Boom Müzik" gibi dergilerde çalıştı. Kartal Sanat İşliği Tiyatrosu'nda oyuncu olarak görev aldı.
1990 yılında Olacak O Kadar isimli televizyon programıyla senaryo yazarlığına başladı. 10 sene boyunca Levent Kırca'nın Olacak O Kadar skeçlerinde yazar kadrosunda yer aldı. Televizyonlarda önce 1996 yılında önce Kanal 6'da sonra 2002 yılında Kanaltürk'te "Aranan Adam" adında bir gırgır programı yaptı. Sinema ve dizi senaryolarının dışında, zihni sinir projeleri, şakamera, şakkadanak gibi yapımlarda metin yazarlığı ve yönetmenlik yaptı. 1997'de Ersin Pertan'ın Kuşatma Altında Aşk isimli sinema filminde rol aldı.
2014 yılında senaryosunu Birol Güven'in kaleme aldığı "Mandıra Filozofu" adlı filmi yönetti. "Kahrolsun Şey" adlı senaryosu ABD'de düzenlenen 21. Bağımsızlar Buluşması Film Festivali tarafından (Onur Mansiyonu) ödülüne değer görüldü.
Yeni Magazin Haberleri
-
İlyas Salman, TKP'den milletvekili adayı oldu: Sarayın dalkavuğu değil, halkın soytarısı olacağım
Oyuncu ve tiyatro sanatçısı İlyas Salman, Türkiye Komünist Partisi'nden İstanbul milletvekili adayı oldu. Adaylığını çektiği video ile duyuran Salman, "Size bir tek söz verebilirim: Sarayın dalkavuğu değil, halkın soytarısı olacağım. Söz!" ifadelerini kullandı.
-
Palu ailesinin üyeleri tahliye oldu! Damat Tuncel Ustael cezaevinden çıkamadı
Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, 15 yıl önce Meryem Tahnal ve kızı Melike Tahnal'ın kaybolmasıyla ilgili Müge Anlı'nın programıyla başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Palu ailesinin 6 üyesinin yargılandığı davada verilen karar Yargıtay tarafından bozuldu. Kararın bozulması ile Tuncel Ustael dışındaki tüm sanıklar tahliye edildi.
-
Batuhan Karacakaya'nın eski sevgilisinden gündem olacak açıklamalar: Darp edildim, elimde belgeler var
Aşk-ı Memnu dizisindeki rolüyle adını duyuran ve sonrasında Survivor'a katılan Batuhan Karacakaya'nın bir süredir birlikte olduğun Ayşe Aslanpay, şiddet gördüğünü ileri sürerek şikayetçi oldu. Aslanpay, şikayetin ardından Karacakaya'nın şiddet uyguladığını kabul ettiği bir videoyu yayınladı.
-
Fatma Girik'in 99 yaşındaki annesi Münevver Ukav hayatını kaybetti
Yeşilçam'ın usta sanatçısı Fatma Girik'in 99 yaşındaki annesi Münevver Ukav, Kovid-19 tedavisi gördüğü Bodrum Devlet Hastanesi'nde vefat etti. Girik de geçtiğimiz sene annesi gibi çoklu organ yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdi.
-
Kenan Doğulu'dan AK Parti'nin TOGG videosuna tepki: Şarkım benden izin alınmadan kullanılmış, çok şaşkınım
Şarkıcı Kenan Doğulu, AK Parti'nin TOGG'la ilgili hazırladığı videoda, kendisine ait olan "Yaparım Bilirsin" şarkısının izinsiz kullanıldığını açıkladı. Tepki gösteren Doğulu, "Ben de sizler gibi bunu ilk kez sosyal medyada gördüm ve çok şaşkınım" ifadelerini kullandı.