Tekerlekli sandalyeden omuriliğine yerleştirilen pille kurtuldu
2018'de yüksekten düşme sonucu omurgası kırılan Miray Doğan (23), yıllarca tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşadı.
2018 Ağustos ayında yüksekten düşme sonucu omurgası kırılan Miray Doğan, hayatının baharında engellerle boğuşmak zorunda kaldı. Bir dizi omurga ameliyatı geçiren genç kız, uzun bir süre de fizik tedavi gördü. Ayağa kalkıp, yürüme hayaliyle yaşayan Dijital Platformda Yayıncılık yapan genç kız, umudunu hiçbir zaman yitirmedi. 2021 yılında Algoloji Uzmanı Prof. Dr. Ercan Gürses ile tanışan Doğan için yeni bir tedavi planı yapıldı. Prof. Dr. Gürses, genç kızın bel altı bölgesine hissiyatın yeniden gelmesi amacıyla pil tedavisi uygulamaya karar verdi. Özel bir hastanede gerçekleşen operasyonla, Doğan'ın omurilik bölgesine özel bir pil yerleştirildi. Ameliyatın ardından fizik tedavi süreci devam eden Doğan, bir yılda hızlı bir iyileşme süreci yaşadı.
"HER GEÇEN GÜN YÜRÜYÜŞÜM DAHA DA İLERLİYOR"
2022 Temmuz ayının ilk haftası Dr. Gürses'in kliniğinde yapılan kontrolde Miray Doğan, birkaç adım atarak yürümeyi başardı. Ameliyatın ardından yavaş yavaş ayaklarına his geldiğini anlatan Doğan, "His gelmesiyle birlikte yürümeye başladım ve tuvalet sorunum da sona erdi. Çok mutluyum. Ailem ve hocam bu süreçte benimle çok yakından ilgilendi. Hepsine ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Her geçen gün yürüyüşüm daha da ilerliyor. Bacaklarıma hissiyatlar gün geçtikçe daha fazla geliyor" dedi.
"HİSLERİ GİDEREK ARTIYOR"
Prof. Dr. Ercan Gürses, hastası Miray Doğan'ın tedavisinin başarıyla devam ettiğini belirterek, "Miray her zaman pozitif ve enerji doludur. Kliniğimize ilk geldiğinde biraz umutsuzdu ve beklentisi son derece düşüktü. Miray pozitifliği ve iyileşme isteğiyle bize çok yardımcı oldu. Hisleri giderek artıyor. En çok şikayet ettiği yakınmalar da ortadan kalktı. O da ben de çok mutluyuz. Miray'ın sosyal yaşamına kaldığı yerden çok daha hızlı bir şekilde devam edeceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.
OMURİLİK PİLİ NEDİR?
Omurilik pilleri, tedaviye uygun hastada hasarlı omurilik bölgesine yerleştirilir. Hastanın durumuna uygun programlarla omuriliği elektriksel olarak stimüle eder. Omurilikte iyileşmeyi destekler. Pillerin takılır takılmaz hastayı ayağa kaldırmak ve tüm hareketlerini normale döndürmek gibi bir görevi yoktur.
(İHA)
Yeni Sağlık Haberleri
-
HASTALIĞI YÜZÜNDEN KONUŞAMAYAN SİBEL: DEPREM ANINDA ÇOCUKLARIMA 'BURADAYIM' DİYEMEDİM
İskenderun'da yaşayan 29 yaşındaki 2 çocuk annesi Sibel Dağ, 5 ay önce beyin kanaması geçirdi.
-
Ramazan ayında beslenme uyarısı: "Yanlış tüketim problemlere neden olabilir"
- Ramazan ayında beslenme uyarısı: "Yanlış tüketim problemlere neden olabilir" Ramazan Ayı'nda kabızlık uyarısı: "İlk hafta çok yoğun bir kabızlık sorunu oluyor" "Sahurda yağlı yiyeceklerden, kızartmalardan kaçınmalıyız" "Günde en az 1.
-
Prof. Dr. Karapınar: Deprem sonrası diş kaynaklı olmayan ağrıların görülme sıklığı arttı
Depremin insanlardaki ağız ve diş sağlığını da etkileyebileceğini söyleyen Prof. Dr. Meriç Karapınar Kazandağ, "Gerek deprem bölgesinden gelen hastalarımızda gerekse genel popülasyonda, diş kaynaklı olmayan, başka nedenlere bağlı olan diş ağrılarının görülme sıklığının arttığını gözlemliyoruz.
-
Uykusuzluk kadınlarda iki kat fazla görülüyor
Uykusuzluk hastalığı olarak isimlendirilen "insomni"nin kadınlarda 1,5-2 kat daha fazla görüldüğü ve 65 yaş üstündekilerin yaklaşık yarısının uykusuzluk şikayeti bulunduğu belirtildi.
-
Prof. Dr. Köz: "Glokom tedavisi uyguladığımız birçok hasta aynı zamanda diyabet hastası"
Prof. Dr. Köz: "Glokom tedavisi uyguladığımız birçok hasta aynı zamanda diyabet hastası" Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Göz Klinikleri doktoru Prof. Dr.