Kurban Bayramı'nda dengeli beslenmenin püf noktaları
Kurban Bayramı'nda sevdiklerinizin ikramları ile özel anlar yaşarken sağlığınızı bozmak istemezsiniz. Bunun için bayram boyunca bazı noktalara dikkat etmeli, yiyeceklerinizin türü ve miktarı konusunda hassas olmalısınız.
Kurban Bayramı'nda birlik ve beraberlik ruhu canlanır, bir araya gelen dostlar, bayram sofralarına oturarak özel ikramlardan tadar. Ancak ardı ardına gelen ikramlar midenizi biraz zorlayabilir.
BAYRAMDA NASIL BESLENMELİ?
Bayram kahvaltısında sevdiklerinizle beraber olmanın heyecanıyla abartıya kaçabilirsiniz. Bu duruma karşı tedbirli olmalı ve kahvaltıda tuzsuz sebzeler, az yağlı poğaça ve tam tahıllı ekmek tüketerek bayram gününe başlayabilirsiniz.
BAYRAM ZİYARETLERİNE DİKKAT
Kurban Bayramı'nda sevdiklerinizi ziyaret ettiğinizde porsiyonlara dikkat etmelisiniz. Kavurmalar, baklavalar kontrol altına alınmazsa fazla tüketim nedeniyle çeşitli sağlık sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden ne kadar ısrarcı sözlerle gelseler de ikramlardaki porsiyonlara dikkat etmeli, ölçüyü kaçırmamalısınız.
SU TÜKETİMİ ÖNEMLİ
Bayram ikramlarında bolca çay ve kahve içilir. Bu yüzden su tüketimi geri planda kalır. Su tüketimini ihmal etmemeli, günde en az 2 litre su tüketerek sağlığınızı korumalısınız. Kurban Bayramı'nda artan et tüketimi de vücudun suya olan ihtiyacını artırır. Bu yüzden su tüketimi konusunda hassas olmalısınız.
KURBAN ETİ TÜKETİMİ
Kurban eti genellikle yanlış tüketilmektedir. Eti hemen tüketmek yerine 12-24 saat bekledikten sonra tüketmek gereklidir. Aksi halde yeni kesilmiş sert haldeki et, kabızlık, şişkinlik ve hazımsızlık gibi sorunlara yol açabilir. İshal ve uykusuzluk da bu durumun yol açabileceği etkilerdendir.
METABOLİZMAYI HIZLANDIRIN
Bayram tatili boyunca hafif tempo yürüyüşler ve hafif egzersizlerle metabolizmanızı canlı tutmalısınız. Asansör yerine merdiven kullanmak ve ziyaretçilere araçla değil yürüyerek gitmek, ikramlarda aldığınız kalorileri yakmanıza yardım edecektir.
KURBAN ETİ PİŞİRİRKEN DİKKAT
Kurban eti öncelikle sağlıklı koşullarda muhafaza edilerek dinlendirilmelidir.
Kurban eti pişirilirken pişirme kısık ateşte ve uzun sürede yapılmalıdır.
Eti mangal yerine tava ve fırın gibi yöntemlerle pişirilmesi, sağlığa zararlı madde oluşumlarının önüne geçmeyi sağlar.
Kurban etini mangal olarak pişirecekseniz etin ateşten 15-20 cm yukarıda olmasına dikkat edin.
Yeni Sağlık Haberleri
-
112 Acil Çağrı Merkezi sayısı 55'e çıkarıldı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, acil çağrıları tek çatı altında birleştirme projesi kapsamında, 112 Acil Çağrı Merkezi sayısının 55'e yükseldiğini bildirdi.
-
Son dakika haberi... Dr. Öğr. Üyesi Koçer: "Aşı, virüse karşı en büyük silah"
Son dakika haberi: İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Bülent Koçer, aşının virüslere karşı en büyük silah olduğunu ve hastalığın hafif atlatılmasını sağladığını söyledi.
-
Çığ bölgesinde can pazarı...Sağlık çalışanları çığın ortasında kaldı, 28 saatlik çalışmayla hastaneye ulaştırılan korona virüs hastası yoğun bakıma...
Çığ bölgesinde can pazarı...Sağlık çalışanları çığın ortasında kaldı, 28 saatlik çalışmayla hastaneye ulaştırılan korona virüs hastası yoğun bakıma alındı Batman'ın Sason ilçesinde 3 ayrı bölgeye çığ düşmesi nedeniyle kurtarmaya giden 112 sağlık ekiplerinin ölümden döndüğü, korona virüs hastası...
-
20 yıllık basketbol hayali beyin piliyle gerçekleşti
20 yıllık basketbol hayali beyin piliyle gerçekleşti Distoni hastalığının bazı etkileri beyin piliyle düzeldi 20 yıldır distoni hastalığıyla mücadele eden 41 yaşındaki İsmail Şahin, beynine takılan pil ile vücudundaki bazı kasılmalardan ve hareket bozukluklarından kurtuldu.
-
Koronavirüse iyi geliyor diyerek kendilerini bal arılarına ısırtıyorlar
Malatya'da bazı vatandaşlar, koronavirüse iyi geldiği ve bağışıklığı güçlendirdiği iddiası ile kendilerini bal arılarına ısırtıyor. Vatandaşlardan gelen talepleri geri çevirmediklerini söyleyen arıcılar, randevu ile çalıştıklarını belirtiyor.